Schreven we gisteren al dat 2015 qua motorbeleid op een politiek gekronkel zou kunnen uitdraaien, nu heeft de FIA gisteren al bekrachtigd dat Renault, Ferrari en Mercedes hun motoren mogen ontwikkelen gedurende seizoen 2015.

Voor Honda is deze uitzondering niet gemaakt.

De doorontwikkeling van de V6-motoren van Mercedes, Ferrari en Renault is mogelijk omdat de FIA heeft erkend dat het inderdaad geen duidelijke deadline had gespecificeerd voor de homologatie van de 2015-krachtbronnen, zoals we al op 9 december vorig jaar konden melden.

Onder andere Ferrari is dus van mening dat het is toegestaan om haar 2015-motor langer door te ontwikkelen en pas later in het jaar te laten homologeren. De eerste race of races zouden dan nog verreden kunnen worden met een 2014-specificatie, welke natuurlijk al gehomologeerd is.

Honda heeft nog geen gehomologeerde motor, dus zijn de Japanners vanaf 28 februari 2015 aan handen en voeten gebonden. Vóór die datum moet Honda een motor inleveren waarmee zij samen met McLaren de strijd aan zal gaan om het WK.

En zo slaat de beslissing van de Japanners om pas per 2015 in plaats van 2014 in te stappen als een fikse boemerang terug in het gelaat.

Eerder verschenen op de blog van dezelfde auteur.
bron foto: frankyremtlaaaat.wordpress.com


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!