Voor McLaren Honda verliep de eerste testweek in Barcelona verre van vlekkeloos. Fernando Alonso kon de eerste dag nauwelijks rijden vanwege een olielekkage, Stoffel Vandoorne verloor op dinsdag tijd met een onbekend motorprobleem.

Volgens Honda’s F1 motorbaas Yusuke Hasegawa is het olielekkage probleem inmiddels opgelost: We hebben de constructie van het oliereservoir aangepast, dit probleem is opgelost en gaat ons gaan parten meer spelen. Over het andere probleem maak ik me meer zorgen. Dat lijkt een fundamenteel probleem te zijn en ik weet niet zeker of we dit voor Australië hebben opgelost.

Honda heeft de motor uit de auto gehaald en naar Japan gestuurd. Mogelijk moet Honda in Australië met beperkte motorinstellingen starten. Voor McLaren en Honda is dit een klap, beide willen dit jaar de aansluiting met de top vinden. Wilde geruchten melden zelfs dat de relatie tussen McLaren en Honda onder druk staat, Hasegawa bestrijdt dit: Natuurlijk heb je discussies en problemen, maar daar zijn de testdagen ook voor. Om deze samen op te lossen. Onze relatie met McLaren is sterk genoeg om hier samen uit te komen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.