Het Japanse Honda maakte tijdens de GP van China een einde aan alle suggestie’s. De Japanners hebben geen intentie om naast McLaren motoren te leveren aan andere teams.

Zo verklaarde CEO Yasuhisa Arai tijdens de persconferentie van de FIA.

Doch is de deur niet helemaal gesloten, want McLaren is voor volgend jaar wel een exclusieve partner…maar vanaf 2016 zou er best een ander team van de Japanse motoren worden voorzien. Zo lijkt het erop dat McLaren een deal heeft gesloten voor twee jaar. Twee jaar waarin men alle aandacht krijgt van Honda om een symbiose te ‘kweken’ tussen het chassis en de motor.

Arai legde ook uit waarom Honda terugkeert naar de sport, nadat het eind 2008 de boel verkocht aan Brawn en Fry: Wij zien in de nieuwe regelgeving een enorme uitdaging om een zo efficiënt mogelijk verbrandingsmotor te ontwikkelen. Dit past bij het nieuwe ‘Groen Denken’, waarvoor elke autofabrikant staat.

Waarmee Arai de woorden van Max Mosley herbevestigd. De oud-president van de FIA zei immers dat de Formule 1 het risico liep om irrelevant te worden, indien men op de oude voet zou doorgaan met V8-motoren.