De GPWC heeft misschien een veldslag verloren, maar de oorlog kunnen ze nog winnen. Gisteren kreeg de groep de steun van de Japanse autoconstructeurs Honda en Toyota. Na het vertrek van Ford, en het verraad van Ferrari had de groep nog slechts drie constructeurs achter zich; namelijk BMW Mercedes-Benz en Renault.

Honda en Toyota zijn nog niet lid van de groep, maar ze zijn kwaad door de eenzijdige beslissing van Ferrari op kant te kiezen voor de FIA. Daarom hebben ze hun steun beloofd aan het GPWC project.

In een gezamenlijke verklaring zeggen de vijf constructeurs dat ze het unaniem eens zijn met elkaar met het oog op de toekomst van de sport.
De groep wil ondermeer dat er objectieve criteria komen waar de regels op gebaseerd moeten zijn. Zo willen ze een eind maken aan de stormvloed van nieuwe, en onzinnige wijzigingen aan het reglement.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter