Ferrari heeft gisteren zijn nieuwe paradepaardje aan de wereld laten zien, de F150. De verwachtingen zijn hoog dit jaar en dus is de doelstelling dan ook heel eenvoudig: winnen! Stefano Domenicali, Fernando Alonso en Felipe Massa zijn vol vertrouwen dat vanaf het begin te kunnen doen.

Het is fundamenteel om goed aan het seizoen te beginnen, meent teambaas Domenicali. Als je in het begin op achterstand komt, is het heel moeilijk om dat weer in te lopen. Het is nu lastig in te schatten hoe we ervoor staan, er zal meer duidelijk worden tijdens de eerste tests. Maar wij willen goed beginnen en onze voorsprong een seizoenlang vasthouden.

In 2009 hebben we flink wat problemen met KERS gehad, maar we hopen die problemen te hebben opgelost. Samen met de beweegbare achtervleugel zullen we daarvan moeten profiteren. Qua aerodynamica verwacht ik niet heel veel verbeteringen tijdens het seizoen, dus dat moet vanaf het begin goed zijn.

Fernando Alonso heeft na een goed debuutjaar voor het team, waarin hij vijf zeges en een tweede plek in het WK behaalde, veel vertrouwen in de nieuwe wagen. Toen ik vorig seizoen bij Ferrari kwam, kreeg ik te maken met een wagen die heel anders was dan dat ik gewend was. Aan de nieuwe wagen heb ik een bijdrage geleverd en ik denk dat mijn rijstijl dan ook een invloed heeft gehad op de ontwikkeling. Bovendien ken ik de mensen in het team nu beter en heb ik een goede band met hen.

Ook over de beweegbare achtervleugel heeft de voormalig wereldkampioen zo zijn gedachtes: De mobiele vleugel kan het beste worden gebruikt als je de laatste bocht uitkomt op maximaal 1,5 seconde achterstand op je voorganger, wat heel moeilijk is. Dus ik zie niet echt de mogelijkheid tot veel meer inhaalacties. Dat blijft heel moeilijk en brengt risico’s met zich mee.

Teamgenoot Felipe Massa is vastbesloten om zijn teleurstellende 2010-seizoen achter zich te laten. Er is veel veranderd, meent de kleine Braziliaan. Ik denk dat de Pirelli’s mij kunnen helpen om vanaf het begin competitief te zijn. De Bridgestone’s van vorig jaar gaven teveel onderstuur, ze waren hard en moeilijk om op temperatuur te brengen. De Pirelli’s zouden beter bij mijn rijstijl moeten passen.

Massa ging door moeilijke periodes vorig jaar. Niet alleen waren zijn prestaties ondermaats maar tijdens de GP van Duitsland moest hij een zeker lijkende zege aan Alonso laten. Massa heeft ondanks dat alle vertrouwen in zijn team. Ik race voor het team waarvoor ik wil winnen. Ik vertrouw het team voor 100% en ik denk dat ze me de perfecte wagen hebben gegeven om te strijden om de zege.