Na een jaar onderbreking is de F1 terug op het mooiste, het meest uitdagende circuit ter wereld dat de jongens van de mannen scheidt.  Van �La Source� naar �Eau Rouge� richting �Raidillon� … je kan het allemaal live meemaken op Sporza, in het Sportjournaal en in de journaals op TV1.  Wint Schumacher zijn 7de wereldtitel in zijn achtertuin of is er naast Trulli (GP Monaco) nog een rijder die hem dit jaar kan verslaan?  Krijgen we dit jaar voor het eerst een �wet race� of blijft het kurkdroog?  Misschien zorgt dat grillig Belgisch weertje wel voor een verrassing?  Veel vragen, de antwoorden krijg je tijdens het weekend.

De VRT zet deze keer extra middelen en mensen in om de kijker zoveel mogelijk te informeren, en om de mensen die niet aanwezig kunnen zijn toch een live gevoel te geven.  Wat mag u verwachten van de sportredactie ?

–      Donderdag 26 augustus had Sammy Neyrinck een gesprek met wereldkampioen Michael Schumacer.  U kan een reportage zien in het sportjournaal op Sporza omstreeks 23.30 u of in het late journaal op TV 1 om 23.10 u.

–      Vrijdag 27 augustus volgt Sammy Neyrinck Bas Leinders op de voet.  Een impressie van zijn dag in het Sportjournaal, ook omstreeks 23.30 u.

–      Zaterdag 28 augustus kan u de kwalificaties volgen op Sporza vanaf 13.55 u.  Commentaar krijgt u van Sammy Neyrinck en Bas Leinders.  Tijdens de kwalificaties zorgt Eric Dupain voor rechtstreekse interviews in de paddock.

–      Zondag 29 augustus kan u vanaf 13.45 u terecht op Sporza voor de GP van Belgi� met commentaar van Sammy Neyrinck en Bas Leinders.  Net als op zaterdag mag u rechtstreekse interviews van Eric Dupain verwachten vanuit de paddock.  Voor de start van de wedstrijd mag u twee reportages verwachten.  Een langere versie van het interview met Michael Schumacher alsook een reportage van het RED team.  (Rescue & Extraction for Drivers).  RED is een vereniging die instaat voor de medische hulpverlening bij gemotoriseerde sporten.  Sammy Neyrinck woonde een tijdje geleden een oefening bij.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter