De Formule 1 zal ook dit jaar worden uitgezonden op de VRT. Vorig jaar had Canvas een contract van 17 grote prijzen. Door het wegvallen van Francorchamps werden er dat 16 en mochten ze contractueel 10 ipv 4 kwalificaties uitzenden omdat er dus ��n was weggevallen.

Dit jaar zijn er 18 grote prijzen en mag Canvas, voorlopig, slechts 4 kwalificaties uitzenden. Voorlopig, … dus laat ons aub niet op de feiten vooruitlopen.

Er komt op de VRT een derde net tijdens de zomermaanden, een sportnet. Wat het sportnet betreft, contractueel mag Canvas daar g��n wedstrijden uitzenden. De F1 mag in principe enkel op Canvas worden uitgezonden, en dat geeft een probleem voor de GP van Bahrein want op dat ogenblik wordt de Ronde Van Vlaanderen gereden. Ook hier worden er nog diverse opties bekeken.

De Amerikaanse wedstrijden, zeker Canada en Verenigde Staten, worden in uitgesteld relais uitgezonden. De horizontale programmatie van Canvas wordt niet onderbroken, en op het sportnet mag F1 niet worden uitgezonden.

Voorts brengt Canvas w�l opnieuw specials van alles en nog wat en zal er een korte voorbeschouwing komen van het nieuwe F1 seizoen. U leest het goed, korte voorbeschouwingen. Canvas ging onder andere naar Barcelona om een testsessie bij te wonen en wat interviews mee te pikken. Zo’n items kan u verwachten vooraleer de race van start gaat.

Om duidelijk te zijn. de VRT is niet tegen autosport. Op het sportnet zal vrij regelmatig autosport te zien zijn, maar geen Formule 1, om de hierbovenvermelde redenen. Het is ook nog niet definitief dat er slechts 4 kwalificaties te zien zullen zijn. De VRT doet haar best, maar kan nog niets garanderen. Canvas doet haar best om zoveel mogelijk F1 op de buis te brengen.

VRT

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter