Op de zitting van de Wereldmotorsportraad van 5 november 2008 werd een aantal beslissingen genomen aangaande de transparantie van de beslissingen van de stewards op de grote prijzen.

Sommige van deze beloftes werden nageleefd. Zo kregen we te zien wie de stewards waren en wat hun geschiedenis was. Wat het belangrijkste punt betreft, blijven we echter op onze honger zitten. De FIA beloofde namelijk na elke Grote Prijs een verslag van de stewards waarin alle genomen beslissingen zouden worden uitgelegd, eventueel vergezeld van beeldmateriaal indien dat niet voor de televisiekijkers beschikbaar was tijdens de race.

Laat het nu net dat zijn waar iedereen op zit te wachten in de zaak Trulli-Hamilton, waarvan geen beelden te zien waren. En laat het nu net dat zijn waar elk spoor van ontbrak na de GP van Australië. De pagina van de FIA-site waar alle info van dat weekend verscheen, is ondertussen in alle stilte verdwenen en vervangen door de komende GP van Maleisië. Hopelijk worden daar wél alle beloftes nageleefd.

By peter