Dat de Bridgestones het niet echt goed doen in warm weer weten we allemaal, Jean Todt zegt nu dat de uitzonderlijke weersomstandigheden roet in het eten hebben gegooid.
Volgens Todt zou de hete zomer en de nieuwe FIA regels wel eens het wereldkampioenschap kunnen kosten voor Ferrari.

Verleden jaar zag het er allemaal goed uit voor het Ferrari team, ze reden met de sterkste wagen en reden van start tot finish aan de leiding.
Dit jaar loopt het niet zo vlot en moeten ze echt vechten om een plaatsje op het podium te bemachtigen.

Jean Todt:

“Voor ons was de zomer te warm.
Dat mag geen excuus zijn, maar het is een uitleg. We konden niet het beste uit de Bridgestones halen vanwege de hoge temperaturen, vooral dan in de kwalificatie, waar iedereen maar ��n kans krijgt.

Ons succes bleek een probleem te zijn voor de sport, daarom dat de FIA nieuwe regels invoerde in 2003. We staan steeds onder druk, maar het lijkt erop dat we er niet het beste van gemaakt hebben, vooral dan aan het begin van het seizoen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter