Door sommige fans wordt David Coulthard ook wel squarehead genoemd vanwege zijn nogal hoekige hoofd. Dat hij niet onterecht zo genoemd wordt bevestigt Oliver Schimpf, helmontwerper bij de firma Schuberth.

Toen Coulthard de nieuwste helm van het bedrijf wilde uitproberen, de Schuberth RF1.5, was het bedrijf genoodzaakt de helm aan te passen aan zijn hoofd.
Schimpf:

“Hij is een sympathieke coureur, maar hij heeft een vierkant hoofd. We moesten niet alleen de kaaklijn aanpassen, maar we moesten de complete helm opnieuw ontwerpen voor hem.”

 

“Ferrari zond ons een scan van Michaels hoofd. Daarop kwamen we tot de conclusie dat het hoofd van David compleet verschillend was. Het had een vierkante vorm en was maar liefst vijftien procent groter!”

De Schuberth RF1.5 wordt trouwens ook wel de sterkste helm allertijden genoemd. Om dit uit te testen reden ze met een tank over deze helm heen.

Schimpf nogmaals:

“Deze helm heeft alle anderen helmen ingehaald qua veiligheid. De helm is maar liefst honderd procent meer schokbestendig en sterker. Alleen het gewicht is nog een zwak punt, maar we zijn bezig daar verbetering in aan te brengen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter