Over zijn levensstijl:

“Ik haat diplomatie. Ik weet dat het soms belangrijk is. Maar de mens maakt het zichzelf moeilijk met dat soort gedachten. Zeg gewoon wat je denkt.”

�Ik teken geen enkel contract dat me verbiedt te ski�n.”

�Motivatie is gemakkelijk, ik ben ermee geboren. Zo adem ik, zo leef ik. F1 is enkel vermoeiend als je uit de wagen stapt.”
Over de risico�s:

“Ik ben een romanticus als het over F1 gaat. Je zit in die auto, je brein valt stil, je wordt een beetje gek,… dan komt je persoonlijkheid boven.”

�De F1 is te veilig geworden, te saai.”

�Je kan Francorchamps niet verlaten zonder de Raidillon plankgas te nemen, of toch te proberen. Dat zou een ontgoocheling zijn.”

�We gaan de reglementen toch niet veranderen voor een gebroken been? Toen we elk jaar twee doden hadden, toen moesten we veranderen. Nu hebben we gebroken benen. Kalmeer een beetje.”
Over geld:

“We weten hoeveel geld we verdienen en hoeveel risico�s we nemen.De risico�s zijn tien keer minder dan vroeger en de salarissen tien keer hoger. We mogen niet klagen.”

“Ik ben geen materialist. Mijn duurste uitgaven zijn mijn vliegtuig en mijn motorhome.”
Over zijn vader:

“Ze noemen me dikwijls per ongeluk Gilles. Dat brengt een beetje warmte in mijn hart.”
Over Schumacher:

“Nee, we zijn geen vrienden. En ik ben het beu dat Michael zegt dat we dat wel zijn.”
Over de jonge garde:

�De F1 is op zoek naar imagojongens. Ze worden binnengehaald als de nieuwe Senna of Prost, maar wat komt er van die mirakeljongens? Ach, ze willen gewoon machines om de machines te besturen. Dat is makkelijker dan een piloot met persoonlijkheid.�

GVA

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter