Vandaag, 31 januari 2015, is de nieuwe bolide van het team van Scuderia Toro Rosso gepresenteerd. Tijdens deze presentatie vertelde Max Verstappen dat hij niet kan wachten tot hij op 2 februari tijdens de wintertest op het circuit van Jerez voor het eerst plaats mag nemen in de STR10. Max Verstappen: Ik voel me goed voorbereid met de twee testdagen met de 2014 auto tijdens de test in Abu Dhabi en de vrijdagmorgentrainingen in 2014. Gedurende de winter heb ik hard getraind om fysiek klaar te zijn voor mijn debuut en veel tijd in de simulator doorgebracht. Ik krijg nog zes testdagen in de nieuwe auto hier in Spanje voordat ik mijn debuut maak in de Formule 1. Ik kijk al naar dat moment uit sinds ik begon met karten. Max Verstappen begon zijn carrière op zevenjarige leeftijd in de karts.

Morgen maakt de STR10 van het Scuderia Toro Rosso zijn debuut tijdens de wintertest op het circuit van Jerez. Daar waar teamgenoot Carlos Sainz de STR10 de sporen mag geven moet Verstappen een dag langer wachten. Ik kan niet wachten tot die dag! Morgen zal het een lange dag voor me zijn als ik Carlos zie rijden in de auto.

Teamgenoot Carlos Sainz maakt in maart ook zijn debuut in de Formule1: Ik heb hard getraind deze winter. Op dit moment hebben we nog 12 testdagen voor het Formule 1 seizoen begint. Ik wil zoveel mogelijk tijd in de auto doorbrengen en kilometers maken ter voorbereiding.

Het team van Scuderia Toro Rosso test de komende vier dagen op het circuit van Jerez. Op 1 en 3 februari zit Sainz achter het stuur, op 2 en 4 februari rijdt Verstappen


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By Ruud