Voormalige teamgenoot van Michael Schumacher, Johnny Herbert, is van mening dat de zevenvoudig kampioen aan het einde van het seizoen 2011 voorgoed zal stoppen.

De Duitse recordkampioen, die vorig jaar terugkeerde naar de Formule 1 na een onderbreking van drie jaar, heeft moeite om zo competitief te zijn als waarop hij had gehoopt. Tevens wordt de veertiger vaak overschaduwd door zijn teamgenoot Nico Rosberg. Schumacher had afgelopen weekeinde een van zijn moeilijkste races sinds zijn comeback, waar hij finishte in 12e positie.

Herbert, teamgenoot bij Benetton tijdens de seizoenen 1994 en 1995, denkt de Duitser niet zal blijven racen na dit jaar:
Het simpele feit is dat hij niet langer de beste coureur op de baan is, zo schreef Herbert in een column van een krant uit Abu Dhabi “The Nation”.

Ik denk niet dat hij langzamer is dan toen hij zeven wereldtitels won. Hij kan gewoon moeilijk om gaan met een situatie, die hij sowieso niet gewend is. Michael is niet langer de beste man in het veld en hij heeft niet de beste auto tot zijn beschikking, evenals het feit dat hij een teamgenoot heeft in Rosberg die hem constant verslaat

Herbert voegde eraan toe: Schumacher is niet teruggekomen om rondjes te rijden in het middenveld. Het was zijn droom om weer te winnen en van Mercedes een racewinnaar maken. Maar het is dus heel anders gelopen en ik zou daarom verbaasd zijn als hij ervoor koos om verder te gaan na 2011