Het is weer ‘hommeles’ tussen bandenleverancier Pirelli en de F1-coureurs. Mark Webber uitte na de race ernstige kritiek op de bandenleverancier na de race in Zuid-Korea.

Al gedurende het weekend werd er door de heren coureurs geklaagd dat de super-zachte banden voor Korea veel te snel sleten op het Yeongam circuit. Webber had er geen goed woord over. Dat Pirelli zal wijzen naar de ‘lock-up’ van Perez vond de ‘Aussie’ een drogreden.

Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli, reageerde zeer geprikkeld op het kritiek van de coureurs. Mark haalt twee dingen door elkaar. De ontplofte band bij Perez was niet te vergelijken met de eerdere gevallen op Silverstone. En wat betreft de slijtage doen we alleen wat ons gevraagd is, namelijk zorgen voor twee tot drie stops per coureur.

Ook Fernando Alonso werd belachelijk gemaakt door Hembrey. Hij raadde de kopman van Ferrari aan om bij Sebastian Vettel om advies te vragen. Fernando moet maar eens bij aanstaande viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel gaan vragen hoe de banden optimaal te gebruiken.

Naar de immer bescheiden mening van uw scribent, is de laatste een opmerkelijke uitspraak. Want Vettel [en Red Bull] hadden in de eerste helft van het seizoen juist op een dusdanige larmoyante wijze geklaagd over de banden.

Hembrey boog en nu zitten diverse teams met de gebakken peren….of banden, waar anderen -Red Bull voorop- juist profiteren van de gewijzigde Pirelli’s.