Red Bull voert de druk op de ketel nog wat op. Gisteren al lanceerde het team via een zijweggetje dat het uit de sport zal stappen als men geen gelijkwaardige motoren krijgt van Ferrari.

Vandaag doet Helmut Marko daar nog een schepje bovenop bovenop via de officiële website van de Formule 1. Het eindoffensief van Red Bull lijkt dus volledig van start te zijn gegaan. It’s do or die, voor de formatie uit Milton Keynes.

Als wij geen competetieve motor kunnen krijgen dan is er ook gene toekomst in de F1 voor Red Bull Racing. Het doek zal dan misschien vallen na Abu Dhabi. Dat is de mening van Mr. Mateschitz. Aldus de Oostenrijkse motorsport directeur van het bedrijf.

Hij weet dat het evenveel geld kost om aan het voorfront te rijden dan waar we nu rijden, namelijk het ‘premium middenveld’. Hij is niet bereid dat nog een seizoen te doen.

Marko herhaalt nog maar eens dat zijn team uit is op volwaardige fabriekssteun die verder gaat dan gelijk hardware.

Als het maar enkele pk’s minder was dan zouden we nog niet bezorgd zijn. Je kunt dat altijd checken via de GPS data en ander parameters om te zien wat je nu echt krijgt. De waarheid is dat de motor niet het echte probleem is, neen dat is voor ons de software en dezelfde brandstof.

Red Bull ondertekende eerder nochtans een intentieverklaring om tot 2020 in de F1 te blijven. Echter zijn er al precedenten van andere teams die alsnog besloten om te vertrekken. Het staat Red Bull dus vrij om haar vier wagens van de grid te halen.