Dr. Helmut Marko, Hoofd Motorsport van Red Bull Formula One Teams GmbH

Ik denk, dat wij Lewis Hamilton zodanig onder druk hebben gezet, dat hij teveel van zijn motor moest vragen, zegt Hoofd Motorsport van Red Bull Helmut Marko. We hebben hem constant onder druk gezet tijdens de race. We dwongen hem voluit te gaan om een marge te scheppen tussen hem en Max. Waarschijnlijk begaf zijn motor het daardoor midden in de race.

Marko doet mysterieus: Zelfs al was Hamilton niet uitgevallen, dan hadden we nog een verrassing voor hem gehad! zegt hij. Ik ga niet zeggen wat het is, maar onze jongens hadden verschillende strategieën en we zouden Hamilton tot het einde hebben kunnen aanvallen.

De banden gingen er hard aan dit weekend. Max Verstappen ging als de brandweer, maar zijn banden sleten ook harder dan die van Daniel Ricciardo. Zelfs op de harde band ging het sneller minder dan we verwacht hadden. Dat was wel een nadeel… We moesten Max op het eind vertellen, dat zijn banden er zo hard aangingen, dat als hij niet langzamer zou gaan zijn tweede plek zelfs bedreigd zou worden, maar dat had hij zelf ook al door. Hij vond het dan ook niet erg dat hij zich moest inhouden in de laatste rondjes.

Marko besluit: Maleisië was een goed weekend en we gaan zo verder. We zullen onze eigen koers blijven varen en nog gemotiveerder doorgaan, voor minder doen we het niet. We gaan er met alle kracht tegenaan, dat is de enige manier om te winnen in Formule 1.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!