Bijna ex-Sauber-coureur Nick Heidfeld is druk bezig om onderdak te vinden voor seizoen 2011. Voor dit jaar slaagde hij er niet in een racestoeltje te vinden, maar na een ‘job’ als testcoureur bij Mercedes GP en Pirelli mocht hij toch bij Sauber instappen. De Zwitserse renstal heeft de rijdersbezetting voor 2011 echter al rond.

Heidfeld is desondanks vol vertrouwen over zijn kansen op een racezitje voor volgend jaar. Namen wil hij niet noemen, maar het zou om Renault en Force India gaan. En ook bij Williams zou hij in beeld zijn. Heidfeld vertrouwde het Britse AUTOSPORT toe: Ik denk dat het me gaat lukken om een plek te vinden voor 2011, maar honderd procent zeker kan ik nog niet zijn.

Tegenwoordig telt niet alleen het rijden, maar ook hoeveel geld je meebrengt. Dat heb ik niet, maar we praten met enkele sponsors over een samenwerking. Het probleem is alleen dat ze eerst willen weten voor welk team je gaat rijden en pas dan beslissen of ze instappen. Aan de andere kant heb ik teams al vaak met open ogen in de financiële beloftes van een coureur zien trappen. Ik hoop dat ze niet voor geld gaan dat er nog niet is.

Kennelijk vermoed Heidfeld dat het e.e.a. rondom Sergio Perez niet helemaal ‘zuiver’ is? Of tracht de routinier de media te bespelen? Heidfeld kan zich beter op hemzelf concentreren, daar de kans om in 2011 te rijden met de dag kleiner wordt…