Sportief-directeur Norbert Haug van Mercedes wil Michael Schumacher voor de Grand-Prix van Spanje een geheel nieuw chassis geven. Mercedes heeft voor deze Grand-Prix sowieso al een grote update gepland.

Schumacher is het racen echt nog niet verleerd, aldus Haug als een reactie op kritiek die Niki Lauda uitte. Volgens Lauda zou Schumacher zijn beste tijd inmiddels gehad hebben.

Schumacher werd in China, net zoals in de voorgaande drie Grand-Prix, andermaal verslagen door teamgenoot Rosberg. Opvallend was dat het verschil tussen Schumacher en Rosberg dit weekend zelfs groter was dan eerder.

Mogelijk heeft het chassis van Schumacher een probleem, zo vertelde Haug na afloop van de race in Shanghai. Ondertussen schreef de Duits pers dat de zevenvoudig wereldkampioen te zwaar zou zijn. Schumacher weegt 7 kilogram zwaarder dan Nico Rosberg terwijl hij kleiner is.

Adrian Sutil liet in een reactie weten de verhalen niet te geloven: 7 kilogram, dat scheelt een tiende van een seconde. Ik denk dat Schumacher, hoe gek het ook klinkt, weer moet leren rijden. De banden zijn extreem gevoelig, dat is anders dan in 2006. Dat vergeet iedereen, hij heeft gewoon nog een paar Grand-Prix nodig.

Teamgenoot Nico Rosberg liet ondertussen weten dat hij niet de nummer een binnen het team is: Het is helemaal gelijk tussen ons. Ik ben blij zoals het nu gaat, we hebben dezelfde mogelijkheden.

By peter