Norbert Haug gaf grif toe dat de nieuwe McLaren niet in de nabije toekomst zal worden ingezet. De wagen, die vrijdag een beetje van zich liet zien door de snelste rondetijd neer te zetten, is volgens hem geen zeer dure vergissing.

Sommige Duitse dagbladen hebben McLaren en Mercedes er van beschuldigt om meer dan 50 miljoen Euro naar het project te smijten, om tot een wagen te komen die pas na 90% van het seizoen zou kunnen worden ingezet.

“Door de aankomende testban kunnen we de MP4-18 niet meenemen naar de volgende 3 races. Er is geen sprake van druk, omdat we de tests nodig hebben. Een nieuwe wagen bouwen is zeer ingewikkeld. De kansen om de MP4-18 dit jaar nog in te zetten zijn groot. En hij zou op z’n minst een goede basis zijn voor de wagen van volgend jaar.”

“Het doet er niet toe of hij nu MP4-18 of MP4-19 noemt, we hebben geen geld weg gesmeten. Het project is geen mislukking, het is een project voor de toekomst. We zullen er nog wel de vruchten van plukken.”

“Er is absoluut geen sprake van paniek. We zitten in het midden van het kampioenschap en de oude wagen is nog steeds in staat om races te winnen.”

Aldus Norbert Huag.

McLaren is de afgelopen 3 races 2 plekken gezakt in de stand bij de contructeurs. Toch blijft men er bij te wachten tot de wagen betrouwbaar is, “om het kampioenschap niet in gevaar te brengen”. Begrijpen wie begrijpen kan…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter