Norbert Haug, motorsportdirecteur van Mercedes, zegt meer tijd nodig hebben voordat het team voor de hoogste eer kan strijden in de Formule 1. De Duitse autofabrikant nam eind 2009 Brawn GP, de toenmalig kampioen, over en dacht daarmee aan een winnende avontuur als constructeur te kunnen herstarten. Dat herstart leverde sindsdien niet meer dan een handvol podiumplekken op, allen in 2010.

Met alle respect en waardering voor Red Bull Racing, het heeft wel tijd gekost. We hebben onszelf als vierde team gepositioneerd in een veld dat competitiever is dan ooit. Drie teams hebben dit jaar al overwinningen behaald. Red Bull Racing heeft dan wel de meeste races gewonnen, maar McLaren en Ferrari hadden meer kunnen winnen, zo vergeleek Haug zijn team met die van RBR.

Haug gaf tevens toe, dat de verwachtingen simpelweg te hoog waren. Dat zorgde op den duur voor veel stress en wrijving tussen teamleden. We moeten gewoon accepteren dat wij ook tijd nodig hebben. Ik spreek niet over twee jaar vanaf nu. Als je binnen vijf jaar successen boekt zonder dat je als team met geld smijt, dan heb je het goed gedaan