GP2 coureur Rio Haryanto zou nog wel eens op weg kunnen zijn naar een racestoeltje bij Manor Marussia F1. Haryanto zou met steun van de Indonesische overheid de positie kunnen betalen.

De overheid van Indonesië zal Haryanto met 15 miljoen euro steunen, zo valt te lezen in een brief van de overheid die circuleert op onder andere Twitter. In die brief wordt de steun aan de Indonesische coureur bevestigd: Na besprekingen met Rio Haryanto en zijn management, zijn we verheugd aan te kondigen dat het ministerie van Jeugd en Sport van de Republiek Indonesië een betaling zal doen van 15 miljoen euro zodat Rio Haryanto deel kan nemen aan het Formule 1 wereldkampioenschap 2016 met het Manor Formula 1 Team.

Manor Marussia heeft nog niet officieel gereageerd op het nieuws. Het team heeft ook nog geen coureurs voor 2016 aangekondigd. In 2015 waren Will Stevens, Roberto Merhi en Alexander Rossi actief voor het team. Met name Stevens en Rossi hopen voor 2016 aan te blijven, maar dat is met het nieuws omtrent Haryanto erg onzeker geworden.

Rio Haryanto was in 2015 actief in de GP2 series met Campos Racing. Hij won drie wedstrijden voor het team. De sprintraces in Bahrein, Oostenrijk en Groot Brittannië.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!