Afgelopen vrijdag was de gehele F1-wereld in rep en roer, toen bleek dat Lewis Hamilton vanaf 2013 niet meer voor het team uit Woking zal rijden.

Al vanaf de leeftijd van 13 jaar is Lewis Hamilton verbonden met McLaren. Zijn debuutjaar was ronduit sensationeel, al doofde het uit als een slecht brandende nachtkaars door diverse fouten.

Daar is tegenwoordig weinig van over. Hoewel Lewis Hamilton elke jaar minimaal 1 grand prix won, waren er altijd zaken die tot irritatie’s leidden. Kennelijk liep er gedurende dit seizoen ergens een druppeltje over [oa. halvering salaris] en begon de Brit om zich heen te kijken.

Martin Whitmarsh verklaarde eerder dat hij er alles aan had gedaan om Hamilton te behouden. Hetgeen verklapt dat Lewis sowieso de eerste keuze was van het team. Nu meent Whitmarsh is een gesprek met de The Telegraph dat zijn kampioen van 2008 snel spijt zal krijgen van zijn besluit om het team te verlaten:

Mercedes-Benz is een grote partner van ons en ze zijn een geweldig team. Maar ik denk dat dat een vergissing is om McLaren te verlaten als je claimt dat je wilt winnen, want ik heb vertrouwen en geloof in dit team. Of je het nu kijkt naar de afgelopen vier races of onze geschiedenis van de afgelopen 40 jaar, we zijn een fantastisch team. Ik zou het een coureur niet aanraden om McLaren te verlaten als ze willen winnen. Maar ik moet het besluit van Lewis respecteren en wens hem oprecht veel succes.

Een beetje wanhopig om een ​​positieve draai te geven aan het vertrek van Hamilton, beweert men bij McLaren dat ze in de 22-jarige Mexicaan en Jenson Button nu de ‘perfecte mix van jeugd en ervaring hebben.

En dan is er nog Ron Dennis. Gevraagd naar de reactie van Dennis, koos Whitmarsh ervoor om die vraag te vermijden. Immers had Executive Chairman Ron Dennis drie weken geleden in Monza zeer duidelijk gesteld dat het Whitmarsh die verantwoordelijk zou zijn, om Lewis Hamilton binnen het team te houden.