Zoals zo vaak in de geschiedenis van de Belgische Grand Prix, bleek ook dit jaar de eerste bocht een scherprechter. Terwijl Pastor Maldonado de beste en meest valse start van het seizoen op zijn naam schrijft, is het aan de andere kant van de baan Romain Grosjean die besluit Lewis Hamilton af te knijpen.

De Brit moet het gras op en vanaf dat moment is de chaos niet meer te overzien. Even later stuiteren Hamilton, Grosjean, Sergio Pérez en Fernando Alonso over elkaar heen. Iedereen komt er ongeschonden van af, al neemt dokter Gary Hartstein wel even een kijkje bij Alonso.

Na afloop van de GP stond een, nog steeds kokende, Lewis Hamilton de BBC te woord. Tja, wat moet je ervan zeggen. Romain duwde me op het gras, ik verloor de controle en de rest hebben we gezien. Het is niet de eerste keer dat Romain zoiets veroorzaakt. Is het niet tijd dat de wedstrijdleiding hiernaar gaat kijken en een flinke penalty uitdeelt?

Hamilton op de vraag of dit zijn ergste startcrash ooit was: Nee hoor, dat zeker niet. Maar we mogen blij zijn dat de actie van Romain zo goed af is gelopen voor iedereen, het had veel erger kunnen zijn. Ik wil er verder niets meer over kwijt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *