Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Amerika op het circuit van Austin op zijn naam geschreven. Sebastian Vettel werd tweede en houdt daarmee zijn titelaspiraties levend. Kimi Raikkonen werd derde nadat Max Verstappen een tijdstraf kreeg vanwege het niet respecteren van de baanlimieten. Verstappen eindigde hiermee als vierde.

Sebastian Vettel maakte een superstart en pakte meteen de koppositie van Lewis Hamilton. Na enkele ronden was het echter toch Hamilton die Vettel met DRS voorbij stak. Vettel probleerde in de slotfase nog van de banden te wisselen om Hamilton te slim af te zijn maar dit mocht niet meer baten.

Daar achter het Verstappen die een sterke race reed. In de eerste tien ronden haalde de Nederlander tien coureurs in. In de slotfase kwam Verstappen na twee pitstops in de buurt van Bottas en Raikkonen. Bottas werd snel voorbij gestoken en Raikkonen werd in de allerlaatste ronde gepasseerd. Volgens de FIA passeerde Verstappen Raikkonen echter illegaal door de track limieten niet te respecteren. Vijf tellen penalty is het resultaat, hierdoor eindigde Verstappen als vierde.

Bottas eindigde als vierde. Daar achter waren het Ocon, Sainz, en Perez die ook voor vermaak zorgden. Ocon werd zesde voor de sterk rijdende Sainz. Perez werd achtste. Massa en Kvyat haalden de laatste punten binnen.

Met drie Grand Prix te gaan het Lewis Hamilton nog negen WK-punten nodig. De titel lijkt hem bijna niet meer te kunnen ontgaan. Volgende week de Grand Prix van Mexico!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter