Voorlopig komen we er niet meer terug, Duitsland staat volgend jaar niet meer op de kalender. De race op Hockenheim is dan ook het voorlopige afscheid van Duitsland. Het circuit in Duitsland werd in de jaren ’30 als testbaan voor Mercedes gebouwd. En hoe mooi kan het feestje zijn voor Mercedes door juist hier een eerst Duitse dubbelzege te pakken?

Lang zag het er niet naar uit. Lewis Hamilton begon als veertiende aan de race. Vettel startte vanaf Pole, Verstappen als vierde. De race startte onder een stralende zon, er veranderde weinig. Hamilton kwam al snel als pijl naar voren. Na vijftien ronden lag de Brit al vijfde.
Tijdens de eerste pitstop van Max Verstappen viel Daniel Ricciardo met aandrijvingsproblemen uit. De Australiër had juist voor de race diverse motoronderdelen gewisseld.

Hamilton ging al langste door en stopte in ronde 42. Enkele ronden later kwam de regen. Verstappen kwam nog even binnen voor intermediates maar wisselde alweer snel terug naar ultrasofts. De regen was te beperkt, sommige stukken op het circuit bleven droog terwijl anderen echt nat waren.
Het was oppassen, diverse coureurs gingen even van de baan maar konden door. In ronde 52 was het de leider in de race, Sebastian Vettel, die in de sachs kurve van de baan raakte en niet verder kon. Hevig teleurgesteld stapte de Duitser uit.

De safety car kwam in de baan. Iedereen keerde weer terug naar droogweerbanden, de regen was weer gestopt. In de laatste vrije ronden kwam de zege van Hamilton niet meer in gevaar. Bottas probeerde het nog even maar kreeg van Mercedes opdracht om te volgen.

Dankzij de zege pakt Hamilton opnieuw de WK-leiding. Vettel wint dus opnieuw de Duitse Grand-Prix niet, het lukte hem nog ooit. De vraag is, gaat het hem nog wel ooit lukken? Voorlopig krijgt hij de kans niet meer.

Max Verstappen eindigde als vierde. Voor Nico Hulkenberg, Romain Grosjean, Sergio Perez, Esteban Ocon, Marcus Ericsson, en Brendon Hartley.

Volgende week strijkt het circus in Boedapest in Hongarije neer.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter