Max Verstappen was er dichtbij maar vier ronde voor het einde was het toch Lewis Hamilton die de leiding pakte. Max Verstappen eindigde als tweede, Sebastian Vettel als derde.

Vanaf Pole Position maakte Verstappen een goede start en hield de leiding. Daar achter was het Hamilton die Bottas voorbij ging. Bottas en Leclerc raakte elkaar ten slotte waardoor de voorvleugel van de Fin beschadigd raakte. Bottas moest naar binnen en eindigde uiteindelijk slechts als achtste.

Ondertussen bleef Lewis Hamilton Max Verstappen goed volgen. Verstappen klaagde meermalen over de boordradio dat hij grip verloor. Nadat beide coureurs naar harde banden wisselden drong Hamilton nog meer aan. In ronde 39 kwam de eerste serieuze aanval van Hamilton die Verstappen kon parreren. Vervolgens nam Hamilton wat afstand maar met nog 20 ronden te gaan wisselde hij naar de medium banden. Red Bull en Verstappen stopten niet en gingen door op de hardere band.

Hamilton kreeg te horen dat het “hammertime” was en reed ronde na ronde de snelste ronde van de race. Met nog vier ronden te gaan ging Hamilton Verstappen voorbij. Verstappen liet weten op deze banden niet te kunnen eindigen, de Nederlander wisselde nog terug naar de soft-band en pakte nog de snelste ronde van de race.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter