Vorig jaar verloor Hamilton het WK in Maleisië.

Terwijl de Brit aan de leiding reed, plofte zijn motor en verloor Lewis kostbare punten in zijn strijd met toenmalig teamgenoot Nico Rosberg.

Na een jaar is alles anders: Rosberg is thans manager van Robert Kubica en tracht de Pool terug te brengen in de sport.

In Ferrari en Sebastian Vettel heeft Hamilton zijn tegenstander voor het WK…die vervolgens in Singapore een bijna zekere overwinning weggooit en nu in de laatste Grand Prix van Maleisië achteraan moet starten.

Na een zeer moeilijk trainingen zonder grip met de W08, was het zeer verrassend dat Hamilton überhaupt kon vechten voor de poleposition. Met een miniem marge werd Kimi Räikkönen verslagen, terwijl Max Verstappen zichzelf een mooi kado gaf met een P3.

Rolt het kampioenschap zijn kant op?

Niet zonder meer, aldus Hamilton. De pole van vandaag biedt nog geen garantie op een overwinning. Morgen wordt het heel spannend. Kimi staat dichtbij en de Red Bulls lieten gisteren een erg sterke race-snelheid zien.</q., zo hield de Brit nog een slag om de arm.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!