Lewis Hamilton heeft een comfortabele voorsprong op Sebastian Vettel in het kampioenschap van de Formule 1, maar achterover leunen is zeker geen optie voor de Brit.

Immers zijn er zorgen over de W08, nu de RB13 en de SF70H van respectievelijk Red Bull en Ferrari steeds sterker voor de dag komen.

Een tweede pijnpunt is dat het nieuwe aero-pakket niet goed lijkt te werken. In Maleisië koos Lewis voor de oude set-up en versloeg hij teamgenoot Valtteri met meer dan 40 seconden op de meet. De Fin reed met het nieuwe aerodynamische update, maar kon geen temperatuur in de banden houden.

Hamilton zou daarom geen trek hebben in de update op zijn wagen voor de race op Suzuka, wat weer voor wrijving zorgt bij de technici.

Mijn auto is net als ik. Hij heeft veel potentie, maar doet niet altijd wat hem gezegd wordt te doen., aldus Hamilton.

Het verschil met Vettel bedraagt 34 punten, met nog vijf races te gaan. De beste strategie is races blijven winnen. Dat is het doel. Hoewel ik geen onnodige risico’s zal nemen., aldus Hamilton, die voor de vierde keer wereldkampioen hoopt te worden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.