Ondanks zijn snelste tijd in de kwalificatie de Grand Prix van Spanje zal Lewis Hamilton vanaf de laatste positie moeten aanvangen. De coureur in dienst van McLaren had niet meer genoeg brandstof in zijn auto zitten om en op eigen kracht de pits te bereiken en voor een eventuele brandstofmonster voor een test van de FIA.

Hoewel McLaren eerst repte van een ‘technisch mankement’, bleek dat Hamilton gewoon te weinig brandstof aan boord had om zelfstandig terug naar zijn box te rijden. De FIA vond dat logischerwijs geen overmacht en daarom werd de wereldkampioen van 2008 naar de laatste startpositie teruggezet.

Hamilton verzekerde dat hij tijdens de race vanmiddag alles zal geven om een goed resultaat uit de debacle te slepen.

De kwalificatie van gisteren was één van de beste die ik ooit heb gereden. De auto voelde geweldig aan en het ging echt lekker. Tijdens mijn in-lap werd ik over de radio geïnstrueerd om de auto op het circuit stil te zetten. Ik wist toen nog niet waarom, maar het was een enorme teleurstelling toen ik later hoorde dat ik gediskwalificeerd was.

Natuurlijk zal het een erg moeilijke race en een zware taak voor mij worden om een goed resultaat te scoren. Maar zoals altijd zal ik niet opgeven en met mijn hart racen vanaf P24. Het zou veel voor mij betekenen als ik hier in Spanje een goed resultaat kan halen.

Martin Whitmarsh trachtte zijn coureur te troosten, door te verklaren dat de auto al het hele weekeinde een van de snelste op de baan is. Je zult niet verbaasd zijn, om mij te horen zeggen dat het gisteren een zeer teleurstellende dag was voor iedereen bij Vodafone McLaren Mercedes. Maar ik bekijk het positief; Onze auto doet het hier geweldig. Dat heeft Jenson vrijdag laten zien en Lewis gisteren. Ik geef de hoop nog niet op!, aldus een geplaagde Whtimarsh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *