Mercedes kan met een gerust hart toewerken naar de eerste race van dit seizoen, welk op 16 maart in Melbourne zal worden verreden. Lewis Hamilton was gisteren op het circuit van Sakhir in Bahrein de snelste op de laatste officiële testdag. De Brit klokte in de Duitse bolide 1.33.278 in zijn snelste ronde.

Regerend kampioen Red Bull daartegen bleek nog altijd flinke issues te hebben, al kon Vettel een tijd rijden [1.37.468] dat ruim vier seconden trager was dan die van Hamilton.

Toch meent de wereldkampioen van 2008 dat Red Bull het te kloppen team is. Zodra ze de motor of het systeem waar ze mee worstelen hebben uitgevogeld, zullen ze zoals altijd lastig te verslaan zijn., zo sprak de Mercedes-coureur tegen Autosport.

De RB10 is een prachtige auto. Normaal gesproken zijn mooie auto’s ook sneller. Ik weet zeker dat ze een snelle auto hebben dit jaar., zo besloot Hamilton.

De Brit wilde nog wel even kwijt dat hij veel fouten en problemen verwacht in Melbourne over twee weken. De hoop is dat zijn team de minste fouten maakt en geen grote problemen tegenkomt.