Net als Max Verstappen, had de huidige regerend wereldkampioen Formule 1 een belabberde start op Monza.

Terwijl Hamilton zaterdag met grote overmacht de poleposition voor de Grand Prix, behaalde. verliep de race heel wat minder vlot voor de Brit die de race letterlijk bij de start verloor.

Teamgenoot Nico Rosberg, de beide Ferrari’s, Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas profiteerden. Hamilton wist uiteindelijk met veel moeite terug te rijden naar een P2, maar het wrange gevoel bleef nog lang hangen bij de Brit.

Ik heb de race overduidelijk bij de start verloren, zei Hamilton na afloop van de race. Ik weet echter niet wat er gebeurde bij de start. Ik zal het later proberen begrijpen. Vrij snel besefte ik dat winnen vrijwel onmogelijk was. Gezien mijn slechte start was een tweede plaats het hoogst haalbare, dus ik ben blij dat ik dat in ieder geval bereikt heb.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!