Lewis Hamilton laat verstek gaan bij de bandentest die Mercedes uitvoert samen met Pirelli. De regerend wereldkampioen heeft last van zijn voet en wordt daarom vervangen door Pascal Wehrlein.

Mercedes is op het Circuit de Barcelona-Catalunya aan het testen samen met Pirelli. Tijdens deze test wordt het rubber voor 2017 aan de tand gevoeld. Hamilton zou woensdag voor het eerst rijden met het nieuwe rubber, maar na zijn training van afgelopen dinsdag kreeg de Brit last van zijn voet waardoor hij de test moet laten voor wat het is. Pascal Wehrlein zal in plaats van Hamilton in de gemodificeerde Mercedes W06 uit 2015 stappen. De Manorcoureur deed dit eerder al tijdens een bandentest in Paul Ricard. Hij is dus geen onbekende voor zowel Mercedes en Pirelli.

Nico Rosberg maakte dinsdag kennis met de nieuwe banden van Pirelli. Dit nadat de Italiaanse bandenfabrikant Mercedes had verzocht om gebruik te maken van haar racecoureurs bij het testen. Tot dinsdag had Mercedes alleen Pascal Wehrlein en Esteban Ocon ingezet voor de testwerkzaamheden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!