Lewis Hamilton werd na de race in Duitsland bij de stewards geroepen om uitleg te geven over zijn ‘rally-cross moment’ in de slotfase van de Grand Prix.

De Brit speelde naar eigen zeggen open kaart, en uiteindelijk bleef het bij een reprimande. Volgens Charlie Whiting had Hamilton een goede reden om op het laatste moment te wisselen.

Ik respecteer de regels en respecteer het werk dat zij doen. Ik was gewoon open en heb ze uitgelegd hoe het ging. Ze konden merken dat het heel verwarrend was en daarmee was de kous af., aldus Lewis Hamilton tegenover de verzamelde pers uit wat er naar voren kwam in het gesprek met de stewards, dat meer dan een uur duurde.

De FIA deed onderzoek gedaan naar het incident, maar besloot hem niet te straffen. Daar hadden ze drie redenen voor: Hamilton bracht geen direct gevaar voor anderen, de communicatie met het team verliep stroef en omdat het gebeurde tijdens de safety car.

Charlie Whiting verklaarde op zijn beurt ook waarom het zo lang duurde, voordat men in actie kwam.

We moesten het eerst rustig uitzoeken na de race, want tijdens de race was de chaos te groot met ook nog eens de aankomende donderbuien, aldus Whiting bij Sky Sports.

Kimi Räikkönen kreeg voor een soortgelijk incident wel een straf, maar dat woof Whiting weg.

Je kan niet spreken van hetzelfde incident, want er zijn verder geen overeenkomsten. Hamilton had een goede reden om te wisselen en deed dat dan ook., zo sloot Whiting het gesprek af zonder nadere uitleg.