Het is soms net alsof Char bij onze redactie werkt. Gisteren haalden wij het op de Pits al aan en vandaag bleken de woorden profetisch: Lewis Hamilton moet de letters H.A.M. op zijn helm alweer verwijderen. Volgens de regels van de straattaal staat dat immers voor ‘Hard as a Motherfucker’. En oh, oh, oh, dat gaat natuurlijk veel te ver, want de tere zieltjes van Formule 1-fans zouden wel eens bibberend aanstoot kunnen nemen van zoveel grofheid op één helm.

Op circuits is allerhande grof taalgebruik sinds een week of twee verboden alsof men rondjes rijdt over het plein rond de Sint Pieter. McLaren werd volgens journalist Tom Cary dan ook niet bijster vrolijk van Lewis’ provocerende helm layout en heeft zijn rijder dan ook gezegd de helm weer aan te passen, al stelt een woordvoerder van McLaren dat de beslissing in gezamenlijk overleg werd genomen. Jazeker. Geloven wij meteen.

Polesitter en bijna-wereldkampioen Sebastian Vettel heeft zijn helm overigens ook moeten aanpassen, maar dan vanwege andere redenen. De Duitser had Red Bull-slogan Gives You Wings bovenop zijn helm geschreven en dat is niet de bedoeling. Bernie E. heeft reclame bovenop helmen namelijk verboden i.v.m. onboard camera views.