Verscheidene coureurs hebben zich dit weekend negatief uitgelaten over bepaalde uitloopstroken van het nieuwe stratencircuit in Bakoe, waaronder Jenson Button.

Jenson Button: We maken vooruitgang in zowat alle aspecten van veiligheid op elk circuit dat we aandoen. Monaco heeft zich sterk verbetert ondanks het feit dat het stratencircuit is en er zo weinig plaats is, aldus de voormalig wereldkampioen tegenover Sky Sports F1 En dan kom je hier en kom je drie bochten tegen waar er geen of nauwelijks een uitloopstrook is, vooral bocht zeven vind ik gevaarlijk.

Button twijfelt eraan dat de bochten veel veiliger kunnen worden gemaakt door het ontbreken van de benodigde ruimte en waarschuwt dat een technisch probleem, zoals het verlies van remmen, een vastgeplakt gaspedaal of beschadigde voorvleugel, een ernstig ongeluk kan veroorzaken.

Ik weet niet wat ik er nog meer over moet zeggen. Dit zijn geen plaatsen die je echt kan aanpassen door een tekort aan plaats omdat er gebouwen staan. Het is allemaal mooi en wel als niemand de barrières raakt en we een mooie race hebben, maar moest er iemand een groot falen krijgen aan zijn wagen dan zal het een zware klapper worden. Ik weet niet echt goed wat de FIA eraan kan doen.

Button’s oud teamgenoot bij McLaren, Lewis Hamilton heeft echter een heel andere mening over de bezorgdheden van zijn collega coureurs. De Brit staat niet ongenegen om zijn ongezouten opinie te geven en ook nu laat hij zich in niet mis te verstane woorden duidelijk gelden.

Een ding is zeker, deze coureurs zeuren over zoveel verdomde zaken. Het is nogal hobbelig op het rechte stuk en je kan de eerste bocht niet echt goed zien omdat de auto zo vibreert, maar dat is onderdeel van het racen. Deze kerels willen dat het glad is, gladder dan ooit tevoren, geen trillingen, geen hobbels, niets. Ze willen het karakter en het leven uit de banen halen.

Het ziet er dus naar uit dat binnen de paddock nog geen consensus is over de kwaliteit van het nieuwste stratencircuit van de Formule 1.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.