Formule 1-coureur Lewis Hamilton heeft het eerste aanbod van McLaren, geldend per 2013, omschreven als “shit”. De krachtterm toont aan hoe delicaat de onderhandelingen tussen de wereldkampioen van 2008 en het Britse team verlopen. Maar reageerde Hamilton ook op het gerucht van een “sabbatical”, wat hij volledig uitgesloten achtte. Waarom zou ik een sabbatical nemen? Ik ben te jong. Dat gaat zeker niet gebeuren.

Er zijn tal van knelpunten, aldus de 27-jarige in Spa, waar ‘silly season 2013‘ naar een hogere versnelling is doorgeschakeld.

Je moet nooit het eerste de beste contract tekenen dat je wordt aangeboden, omdat het grotendeels “full of shit” is. Er is niets getekend, er is niets besloten.

Hoewel zijn alternatieven beperkt blijken, zal Hamilton een overstap naar een rivaliserend team niet uitsluiten. Niemand weet hoe de toekomst eruit ziet, omdat in 2014 de regelgeving enorm zal veranderen. Dus je weet niet welk team straks vooraan zal rijden., aldus Hamilton tegenover de Britse dagblad The Sun.

In de paddock wordt gefluisterd dat McLaren Hamilton een hoger loon gunt, maar dat het team in ruil daarvoor wil dat hij tekent voor een langetermijn deal.