Mika Hakkinen, wereldkampioen van 1998 en 1999, test vandaag een Mercedes DTM wagen, waarmee de geruchten over een comeback in de autosport natuurlijk direct gevoed werden. Norbert Haug (sportchef Mercedes, red) was er natuurlijk als de kippen bij om te zeggen dat speculaties voorbarig zijn.

“Hij heeft niets van zijn snelheid verloren, maar buiten deze test is er geen verder contract.

Mika volgt de DTM al geruime tijd en het was altijd een optie gedurende onze samenwerking.”

Hakkinen is 35 jaar, en stopte eind 2001 als Formule 1 coureur.

“Dit seizoen werd Mika een grote fan van DTM en we bieden hem de kans om de huidige C klasse te testen. Hij kreeg daartoe gisteren en vandaag de gelegenheid op de Lausitzring. “

 

De DTM is een populaire serie bij ex Formule 1 coureurs: momenteel zijn er 4 ex F1 rijders aanwezig: Jean Alesi, Heinz-Harald Frentzen, Bernd Schneider en Emanuele Pirro.

Of Hakkinen ook daadwerkelijk een comeback maakt is nog te bezien. Dit seizoen werd hij ook al gelinkt aan BAR, maar daar kwam uiteindelijk ook niets van in huis.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter