Geen Williams voor Hakkinen, maar DTM in 2005. De tweevoudig wereldkampioen van 98 en 99 zal volgend seizoen in actie komen met een fabrieks C-klasse in de DTM.

“Na mijn F1 carri�re realiseerde ik me snel dat ik nog niet voorgoed de helm aan de wilgen wou hangen. De DTM test in oktober kwam op het goeie moment. Ik merkte dat ik nog steeds enorm veel plezier had aan het racen. Mijn rondetijden lagen ongeveer op hetzelfde niveau als dat van de huidige DTM coureurs.

Ik weet natuurlijk dat ik eerst moet wennen aan de DTM wagen vooraleer ik vooraan kan meestrijden. De Mercedes C klasse is een superwagen en ik wil zo snel mogelijk competitief zijn. “

10 jaar Formule 1 bezorgden Hakkinen 2 wereldtitels, 20 overwinningen, 26 pole posities, 25 snelste ronden en 420 WK punten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter