Uw auteur wordt een beetje kierewiet van de sponsor-soap bij de Amerikaanse HaasF1.

Schreef ik eerder dat Rich Energy zou worden herbenoemd als Lightning Volt, compleet met een logo dat van een andere organisatie lijkt te zijn gepikt.

Blijkt dat Haas in Duitsland weer gewoon met Rich Energy op de wagens zal rijden.

Na twee weken van onzekerheid is te zien dat de auto’s van het team weer gewoon zijn afgeplakt met de branding van de -onbekende- energiedrankjesfabrikant.

Het begon uiteraard met het logo van Rich Energy, waarop een gestileerd hertengewei te zien is. Helaas bleek de eveneens Britse fietsenfabriek Whyte Bikes het merk al geregistreerd te hebben. Het zorgde ervoor dat Rich Energy een rechtszaak verloor, waarbij de rechter ook opmerkte dat de verklaringen van CEO William Storey nogal leugenachtig overkwamen.

Vlak voor de Grand Prix van Groot-Brittannië in Silverstone verbrak Rich Energy via Twitter het contract met Haas. Volgens de twitteraar van dienst (volgens insiders CEO Storey zelf) was het Formule 1-team veel te slecht en was het de bedoeling om Red Bull te verslaan, niet om achter ze te eindigen.

De investeerders in Rich bleken er niet mee eens te zijn, en wilden juist doorgaan als sponsor van HaasF1.

Uiteindelijk wisten ze de instabiele Williams Storey uit het bedrijf te werken.

Maar wie is nu de baas bij het bedrijf?

De naamswijziging naar Lightning Volt lijkt te zijn teruggedraaid en het logo is veranderd naar iets dat minder inbreuk maakt bij Whyte (maar nog steeds lijkt op de logo van Fully Charged Show).

Maar hoe het er precies voor staat is niet totaal duidelijk.

HaasF1 stelt wel dat er is betaald en dat daarom het bedrijfsnaam zichtbaar is op de auto dit weekeinde…



Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!