De Amerikaan Gene Haas is er van overtuigd dat het mogelijk is een team vanuit de Verenigde Staten te runnen. Dat elk team dat momenteel op de grid staat vanuit Europa opereert, doet daar niet aan af.

De Europeanen hebben hun manier van werken, en wij Amerikanen hebben de onze., zo zei de mede-eigenaar van NASCAR-team Stewart-Haas Racing die de faciliteiten en windtunnel van dat team in North Carolina wil gebruiken.

Ik denk echt dat we competitief en succesvol kunnen zijn in de Formule 1. We willen een echt Amerikaans team worden, want dat spreekt de mensen het meest aan., zo besloot Haas.

Bernie Ecclestone denkt er het zijne van. De Brit meent dat Haas niet genoeg geld heeft een Formule 1-team op te starten.

Tevens lijkt Haas dezelfde fout te maken als Super Aguri destijds. Namelijk een nationaal team opzetten in een kampioenschap met een grote internationale invloed. Aguri maakte de fout per sé met twee Japanners te willen rijden. Terwijl Sato zich al had bewezen, ging men de fout in met Yuji Ide.

Tijdens de Grand Prix van San Marino viel hij in negatieve zin op toen hij Christijan Albers in de eerste ronde uit de wedstrijd te tikken. De FIA gaf daarop het advies aan Super Aguri om Ide meer ervaring op te laten doen en voorlopig niet meer te laten starten.

Yuji Ide werd daarop voor de Grand Prix van Europa vervangen door Franck Montagny. Na deze Grand Prix heeft de FIA de superlicentie van Ide ingetrokken en keerde hij niet meer terug als racecoureur in de Formule 1.

By peter