Het ziet er voor het Formule 1 team van Manor veelbelovend uit voor volgend jaar. De Britten zullen dan de beschikking hebben over motoren van Mercedes en een samenwerkingsverband met Williams. Maar dan moet het team nog wel het einde van dit seizoen halen en dat lijkt opeens een stuk moeilijker te zijn.

Teambazen Graeme Lowdon en John Booth zouden namelijk het team verlaten hebben, zo bericht het Engelse ‘The Telegraph‘.

De reden voor het vertrek, als dit al waar is, is omdat het tweetal meerdere malen overhoop heeft gelegen met de eigenaar van het team, Stephen Fitzpatrick. De eigenaar van de OVO Energy Group nam het team in maart van dit jaar over, maar sindsdien hebben we weinig van de Brit gehoord.

Het gerucht gaat dat Fitzpatrick het team enkel heeft overgenomen met het oog op het prijzengeld van 2014. Dat geld wil Bernie Ecclestone echter nog niet uitbetalen, dus pas in 2016 zal het tegoed worden overgemaakt.

Reageerde Bernie daarom zo geïrriteerd op Manor en zou hij naar verluidt de opdracht hebben gegeven om de rood/wit/zwarte auto’s zou min mogelijk in beeld te brengen tijdens een Grand Prix-weekeinde? Had de FOM-baas aangevoeld dat Stephen Fitzpatrick om de ‘verkeerde redenen‘ het team opkocht?

Bernie Ecclestone lijkt het bij het rechte eind te hebben. Wil de zakenman het prijzengeld van Manor in ontvangst nemen, dan moeten de auto’s natuurlijk nog wel op de grid staan in 2016.

De situatie schijnt echter redelijk uitzichtloos te zijn bij Manor, aangezien Fitzpatrick weinig tot geen geld in het team wil steken, waardoor de mogelijkheden zeer beperkt zijn.

Bij Lowdon en Booth zou daardoor de maat vol zijn. Ook technisch adviseur Bob Bell zou opgestapt zijn, zo berichtte Motorsport.com.

Eerder verschenen van dezelfde auteur op diens blog.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!