Pat Fry, de ‘director of engineering’ bij Ferrari heeft tegenover ESPN F1 verklaard dat het team deze week een grote update zal door voeren op de F14 T, het team zal ook voor het eerst op volle toeren rijden met de V6 Turbo. Het team was tevreden met het resultaat van de tweede test maar nu dat de start van het nieuwe seizoen in zicht komt word het tijd op de laatste puntjes op de i te zetten.

Pat Fry: We hadden enkele dingetjes die we nog wilden testen wilden teste vorig week. De belangrijke update zal geleidelijk aan worden doorgevoerd tijdens de testweek.

Technisch directeur, James Alisson vertelt op de website van Ferrari dat het team tijdens de vorige test nog enkele probleem gebieden heeft aangepakt alvorens aan de setup van de wagen te beginnen: We hebben keihard gewerkt zodat we het beste uit de nieuwe koppeling kunnen halen. Tevens hebben we ook het brake by wire systeem kunnen afstellen. We hebben dan gedetailleerd gekeken naar het balanceren van de koelingvloeistoffen, toch een belangrijk onderdeel voor dit jaar. We zijn uiteindelijk stilletjes aan ook het ERS systeem beginnen op te voeren.

Dit leidt allemaal naar een betere kennis van de karakteristieken van onze wagen wat dan weer leidt naar betere kennis van de afstel parameters waarin we de banden goed kunnen laten werken. Het verder zetten van dit werk samen met het installeren van de updates zal een belangrijk onderdeel worden van ons programma tijdens de laatste dagen hier in Bahrein, aldus een tevreden Allison