Aanstaande zondag zullen veel ogen gericht staan op Romain Grosjean. De coureur van Lotus miste al een race door schorsing na het veroorzaken van een startcrash op Spa en in Suzuka vestigde hij alle aandacht op zich door tegen Mark Webber aan te rijden.

Mocht het weer uitdraaien op een incident, dan zou het wel eens een niet te repareren deuk in de Formule 1-status van Grosjean kunnen veroorzaken.

Iets wat wel meespeelt in het achterhoofd van de jonge, in Zwitserland geboren Fransman: Ik heb veel met het team gesproken: zij zijn niet blij met de manier waarop ik de eerste ronden heb gereden. Er werken in Enstone 550 mensen heel hard om twee goede auto’s op de grid te krijgen en als ik dan in de eerste ronde schade rij, is dat niet goed.

Men zal zich afvragen hoe de Fransman zich zal houden bij de start van de Grand Prix van Zuid-Korea. Niet in de laatste plaats door de globale media, waar men elkaar klakkeloos kopieert door te reppen van 8 incidenten.

Terwijl ondergetekende in zijn analyse maar tot drie incidenten kwam, die werkelijk aan de Fransman kunnen worden toegeschreven!

En het wordt er niet makkelijker op als de ene na de andere F1-coryfee of bobo zijn zegje denkt te moeten doen.

Nu denkt FOM-baas Bernie Ecclestone zich ermee te moeten bemoeien. De 81-jarige Brit denkt dat het wel eens aan een oogafwijking [bij Grosjean, FR] zou kunnen liggen.

Ik krijg de indruk dat hij een uiterst snelle coureur is maar problemen heeft met om zich heen kijken. Veel van de dingen die hem dit seizoen overkomen zijn hebben ermee te maken dat hij niet snel genoeg kon reageren op wat er niet recht voor hem gebeurde.

Die laatste kritiek ligt in lijn met die van Martin Brundle, die stelde dat Grosjean’s race-instinct niet [goed] functioneert in geval van close-racing.

Maar zoals we van Bernie gewend zijn, gaat de oude baas verder: Als het aan mij lag zou ik hem een Grand Prix aan de kant zetten en hem elke test laten doen die er is om er zeker van te zijn dat zijn zicht in orde is. Zo simpel zou het kunnen zijn.

Raar dan, dat Romain Grosjean eerder dit seizoen geen problemen had om naar het podium te rijden. Ecclestone schiet weer eens vanuit de [kunst]heup?

Leave a Reply

Your email address will not be published.