De Belg Jerome d’Ambrosio is de vervanger van de geschorste Romain Grosjean. De Fransman werd voor een race uitgesloten nadat hij de startcrash in Belgische Grand Prix veroorzaakte.

Na de uitsluiting van Grosjean ging Lotus op zoek naar een vervanger voor de Fransman. De naam van Jerome d’Ambrosio werd al gauw genoemd omdat de Belg reserve rijder is bij het team uit Enstone. Er werden ook nog andere rijders gelinkt aan het eenmalige zitje in de goud-zwarte bolide. Zo werden Rubens Barrichello, Jaime Alguersuari en Adrian Sutil genoemd als eventuele vervangers van Grosjean. Lotus heeft nu de knoop doorgehakt en gekozen voor d’Ambrosio.

We weten dat Jerome goed geïntegreerd is in het team, vertelt teambaas Eric Boullier. Gedurende de testdagen op Mugello heeft Jerome het ook uitstekend gedaan en dat nemen we ook mee in onze beslissing. Nu staat Jerome voor de opdracht om op een uitdagend circuit als Monza zich van zijn beste kant te laten zien. De auto is goed genoeg voor het podium dus wie weet wat er kan gebeuren, aldus Boullier.

Ook d’Ambrosio gaf een korte reactie: Na de race op zondag geef ik het stuurtje weer terug aan Romain. Ik mag nu eenmalig achter het stuur van de E20 kruipen in een race en ik hoop dat ik op Monza kan laten zien waartoe ik in staat ben.