Romain Grosjean rijdt volgend jaar voor Haas F1, dit maakte het nieuwe Amerikaanse Formule 1-team vanavond bekend.

Ik ontdekte dit project een paar jaar geleden via de media en heb geprobeerd er daarna wat meer over te weten te komen, vertelde de Fransman. Ik houd ervan dat ze een andere aanpak hanteren dan wat een nieuw Formule 1-team normaal zou doen en ik denk dat we vrij snel succesvol kunnen zijn. We willen niet racen om laatste te worden, we willen op het podium komen. Ik heb het gevoel dat het project de goede kant op gaat.

Gene Haas liet weten dat druk groot was om een Amerikaanse coureur vast te leggen:
Maar het past gewoon niet bij dit project om een ‘rookie’ vast te leggen. Ons doel is om competitief te zijn en daar hebben we de juiste mensen voor nodig. Al was ik wel wat verrast dat we zo’n ervaren coureur aan ons konden binden.

Romain Grosjean rijdt nu voor Lotus. Daar komt nu een stoeltje vrij, als opvolger van Grosjean worden Jean Eric Vergne en Esteban Ocon genoemd. Als teamgenoot van Grosjean wordt de Mexicaan Esteban Gutierrez genoemd. De Mexicaan Gutierriez is nu testcoureur bij Ferrari en wordt gesponsord door Carlos Slim, de rijkste man ter wereld.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter