De Duitse website Motorsport-total denkt te weten welke coureurs er volgend jaar namens Lotus Renault aan de start verschijnen. Zij houden het er op dat Vitaly Petrov mag aanblijven, met ‘herintreder‘ Romain Grosjean als teamgenoot. Robert Kubica zou daarmee op een zijspoor komen te staan.

Het team had eerder een deadline gesteld aan de geblesseerde Kubica. Uiterlijk half oktober wilde teambaas Boullier weten of de Pool weer voor het team kon uitkomen in de Formule 1. Later werd deze deadline bijgesteld naar november. Op het moment van schrijven is nog niet bekend wanneer Kubica weer in een raceauto plaats kan nemen. Als de geruchten kloppen is het geduld van Genii Lotus Renault nu dus op.

Een vertrek van de Pool geeft Grosjean een nieuwe kans in de Formule 1. De Fransman reed in 2009 zeven Grands Prix voor Renault. Hij verving daar de ontslagen Nelson Piquet, maar wist geen punten te behalen. Na een korte pauze reed hij in 2010 Auto GP [voormalige A1GP-auto’s, FR] en FIA GT1, waarbij hij in de eerste klasse kampioen werd. In 2011 behaalde hij het kampioenschap in de GP2, wat hernieuwde interesse vanuit de Formule 1 opleverde.

Het moet ook gezegd worden dat er vanuit Frankrijk flink gepusht is om een Frans talent in de Genii Lotus Renault te laten rijden. Dus dat dit gerucht opgeld doet is niet echt een verrassing. Wel dat men kennelijk geen toekomst ziet in Robert Kubica!