Romain Grosjean zal tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten in oktober rijden met een speciale helm ter ere van Nicky Hayden. De ex-MotorGP coureur overleed op 22 mei van dit jaar aan de gevolgen van een ongeluk tijdens een fietstraining.

De helm is geïnspireerd op een design dat Hayden zelf in 2012 gebruikte tijdens de MotoGP Grand Prix van de Verenigde Staten op Laguna Seca. De helm heeft een design gebaseerd op de Amerikaanse vlag. Opvallend is het gedeelte waar de kin van de coureur zich bevindt, hierop is ook daadwerkelijk de kin van de coureur gespoten, waardoor de helm het idee krijgt van een simpele brommerhelm.

In 2015 stelde de FIA een regel in waaruit bleek dat de coureurs gedurende het seizoen niet van helmdesign mogen wisselen. Vorig jaar versoepelde de FIA de reglementen omtrent de helmdesigns alweer, waardoor coureurs af en toe met een speciale helm in actie mogen komen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!