Max Verstappen viel in Oostenrijk voor de vijfde keer in zeven races uit en heeft nu sinds de Grand Prix van Monaco geen punt gescoord.

Teamgenoot Ricciardo daarentegen scoorde in de laatste drie races juist 55 punten, meer dan de helft van zijn totaalscore dit jaar.

Vorig jaar was Ricciardo de betere van de twee, maar dit jaar heeft Verstappen dat omgedraaid. Echter worden er geen punten uitgedeeld voor het verslaan van je teamgenoot in de kwalificatie.

En dat frustreert de Nederlander, ondanks advies van insiders als Martin Brundle die hier al voor waarschuwde.

Max geeft wel aan dat Christian Horner, Helmut Marko en zelfs opperbaas Dietrich Mateschitz zich verontschuldigd hebben bij de Nederlander vanwege de aanhoudende problemen, maar zegt eveneens dat hij weinig opschiet met zalvende woorden.

Echter kunnen we ons afvragen of het wijsheid is, om het team onder vuur te nemen in de media.

Hoezeer bijvoorbeeld teambaas Horner zal zeggen begrip te hebben voor de boosheid van Max Verstappen…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!