Jean-Eric Vergne is na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan drie plaatsen naar achteren gezet op de startgrid.

De Fransman werd bestraft wegens het ophouden van Bruno Senna tijdens Q1. Vergne hinderde de Braziliaan bij het aanremmen van de chicane. Senna was genoodzaakt zijn snelle ronde afbreken, waardoor hij niet verder kwam dan P18 en zodoende in Q1 bleef steken. Als gevolg van de straf, en die van Michael Schumacher, schuift Senna op van P18 naar plek P16. Vergne zakt van P17 naar P19.

Ook Nico Hülkenberg werd vijf plaatsen teruggezet op de startgrid wegens een versnellingsbakwissel. Het team was vandaag genoodzaakt de bak te wisselen na de crash van de Duitser in de VT3. Hülkenberg kwam in Degner onzacht in de bandenstapels, nadat hij de controle over zijn bolide verloor.

Eerder werd bekend dat Button vijf startplaatsen moest inleveren. Lewis Hamilton moest tijdens de Grand Prix van Singapore zijn McLaren vroegtijdig langs de kant zetten met een versnellingsbakprobleem. Na de race werd het probleem ook bij Jenson Button ontdekt waardoor de bak uit voorzorg werd verwisseld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.