HRT-coureur Liuzzi heeft voor zijn aandeel bij de startcrash, een gridpenalty van vijf plaatsen voor de volgende Grand Prix in Singapore ontvangen.

De Italiaan verloor de controle over zijn auto en kwam hard in aanraking met Vitaly Petrov en Nico Rosberg. Alle drie de coureurs moesten de strijd staken.

De stewards wezen Liuzzi dus zelf aan als schuldige van de crash. De Italiaan zelf is echter van mening dat Heikki Kovalainen de aanstichter is van het ongeluk. Het is erg jammer dat de start zo moest verlopen. Ik heb Petrov en Rosberg mijn excuses aangeboden, maar ik wil daar wel bij zeggen dat het niet mijn schuld was. Kovalainen drukte mij het gras op. Eenmaal op het gras had ik totaal geen controle meer over de auto

Het is erg zonde dat het zo is verlopen, want ik had een hele goede start. Ik had Daniel Ricciardo en de beide Virgin coureurs al ingehaald en zat naast Heikki. Als hij [Kovalainen] de deur niet had dicht gesmeten was er niets aan de hand geweest, want er was ruimte genoeg. Ik moet sowieso eerst de beelden even terug zien want ik had gehoord dat Kovalainen ook werd ingesloten, aldus de coureur die in zijn thuis-grand prix een heel ander hoofdrol speelde dan dat hij zelf zou willen.